Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Alie Muana

Medewerker Werkweb, een nieuwe uitdaging!

Al snel meldde ik mij aan bij Werkweb om zo nu en dan wat extra te werken.
Het beviel mij zo goed dat ik besloot om helemaal over te stappen naar Werkweb. Werken voor Werkweb geeft mij de mogelijkheid flexibel van mijn vrije tijd te genieten.

Alie Muana

Het beviel mij zo goed dat ik besloot om helemaal over te stappen naar Werkweb.

Mijn naam is Alie Muana, ik ben 59 jaar en sinds juni 2012 in dienst van Tangenborgh.

Ik ben een echt Drentie. Zo vroeg een klant mij eens naar mijn afkomst en toen ik haar vertelde dat ik geboren ben in Beilen, opgegroeid in Hoogeveen, voor opleiding en werk als Z-Verpleegkundige jaren in Assen heb gewoond en nu in Emmen woon en werk, antwoordde zij mij: ”Dus je bent een echte Drentie”….. Ja, ik heb inderdaad voor wonen en werken Drenthe doorkruist.

Toen wij in 2012 verhuisden naar Meppen in Duitsland, heb ik gesolliciteerd bij Zorggroep Tangenborgh. Zo kwam ik in de Dillehof in Klazienaveen te werken, eerst in de nachtdienst en later overdag, maar al snel meldde ik mij aan bij werkweb om zo nu en dan wat extra te werken.

Het beviel mij zo goed dat ik besloot om helemaal over te stappen naar Werkweb. Na toch weer enkele jaren als medewerker nachtdienst verbonden te zijn geweest aan een vaste locatie, ben ik nu per december jl. weer blij om een Werkweb-medewerkster te zijn.

Ik kwam op alle locaties, van thuiszorg tot verpleeghuis, van ochtenddienst tot nachtdienst.

Zo ben ik goed voorbereid en kan ik met plezier aan het werk gaan.


Collega’s vragen regelmatig of het wel leuk is om voor Werkweb te werken, want we komen vaak binnen als onbekende en dat is niet altijd even eenvoudig. Omdat ik ook al jaren naast een kleiner vast contract zo nu en dan voor een uitzendbureau heb gewerkt, heb ik heel wat ervaring opgedaan.

Wanneer ik dan ook naar een locatie ga om te werken, is het belangrijkste voor mij dat ik goed geïnformeerd ben. Ik heb dan ook mezelf aangeleerd om veel te vragen, zoals:

Heb ik alles wat ik nodig heb, Sleutels? Telefoon? Codes? Wie zijn mijn klanten of bewoners? Zijn er zieken onder hen? Zijn er diabetici? Zijn er mensen voor wie er bijzondere omgangsregels zijn? Waar vind ik de medicatie? Heb ik pauze? En ook heel belangrijk wanneer ik bijvoorbeeld in de thuiszorg werk: Welke collega kan ik bellen in geval van nood of belangrijke dingen waar ik tegen aan loop. Zo ben ik goed voorbereid en kan ik met plezier aan het werk gaan.

Mijn motto is: “ Ik kan mij overal inzetten om met plezier te werken. Ik doe mijn best en dat ik wat ik kan doen.”

Als Werkwebber ontmoet ik veel verschillende mensen, klanten, bewoners en collega’s. Dat vind ik leuk en het is voor mij uitdagend om dan toch vertrouwen te winnen. Als Werkwebber heb ik ook veel vrijheid om vrij te zijn wanneer ik wil, mits ik mijn contracturen maar werk.

Werken is een voorrecht. Het hebben van werk en inkomen is iets om dankbaar voor te zijn.


Vorig jaar augustus in mijn vakantie en afgelopen februari ben ik met mijn man naar Sierra Leone in Afrika geweest. Hij komt daar vandaan. Ik heb daar familie ontmoet en vrienden gemaakt onder de bewoners van een “Panbodi”- buurt. (Een Panbodi is een golfplatenhuisje.). Er wonen arme mensen voor wie het hebben van een maaltijd de strijd van de dag is. Er was naast het guesthouse waar we verbleven ook een Panbodi kerk, waar naast de kerkdiensten doordeweeks ook school is georganiseerd voor de kinderen van deze arme buurt. Vanuit Nederland helpen mijn man en ik regelmatig door zo nu en dan wat geld te sturen voor noodgevallen. Zoals wanneer iemand naar een dokter of ziekenhuis moet, of in geval van schoolgeld voor kinderen of wat er maar op ons pad komt. Dit alles heeft mijn hart geraakt en het is mijn verlangen er vaker te zijn. Zo vaak als mogelijk is.

Werken voor Werkweb geeft mij de mogelijkheid flexibel te genieten van mijn vrije tijd.

Nu ik in Afrika geweest ben, waar geen uitkeringen zijn, waar zoveel arme mensen zijn, zie ik het leven hier in Nederland in een heel ander licht.

Werken is een voorrecht. Het hebben van werk en inkomen is iets om dankbaar voor te zijn.

Meer weten over Werkweb?

Wil je graag meer weten over de voordelen en mogelijkheden die Werkweb je biedt? Of heb je nog vragen?

Neem contact op met Chantal Postma (teamleider Werkweb) via 06-30235215 of c.postma@tangenborgh.nl