Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Ans Schuur

Werken in de wijk: ''Het werk is geweldig en je dag is nooit hetzelfde''.

Ans werkt als verzorgende (IG) bij Tangenborgh. Sinds jaren is ze werkzaam in de thuiszorg. Ans vertelt graag meer over wat werken in de wijk inhoudt en wat het werk zo leuk maakt. Lees hier haar verhaal.

Ans Schuur

Vandaag heb ik een avondroute

Ik begin bij de eerste klant om 15.30 uur.

Voor die tijd lees ik de rapportages door zodat ik op de hoogte ben van wat er speelt. Gelukkig hebben we dit tegenwoordig allemaal op de werktelefoon zodat je zelf bepaalt wanneer je dit gaat lezen. Op de kantoor zie ik dat er geen verdere bijzonderheden zijn. Ik haal de alarmeringspiepers en krijg een korte overdracht en dan kan ik beginnen. De eerste klant is een dame van de in de 90. Ze krijgt haar medicijnen klaargelegd en zit verlegen om een praatje. Ze is zo blij me te zien en benoemt dat ze zich rot voelt. Door haar op een positieve manier te benaderen en te vragen naar haar ontmoeting met haar zoon begint ze op te fleuren en vertelt honderduit.

Ik kan wel een luisterend oor bieden

De volgende klant is een mijnheer. Hij voelt zich wat vervelend in de benen, maar weet me ook te vertellen dat hij dit elke middag ervaart na het krijgen van zijn medicatie en dat het uiteindelijk wel weer wegtrekt. Ook vertelt hij dat de nieuwe medicatie, die hij een poos heeft gebruikt, niet hielp tegen zijn klachten. Iets wat hij erg betreurt. Ik kan weinig voor hem betekenen die middag, maar kan wel een luisterend oor bieden.

De volgende adressen zijn een aantal dames waar ik de medicijnen deel en afteken. Dan krijg ik een telefoontje van de praktijkondersteuner. Eén van de klanten krijgt nieuwe medicatie en ze vraagt zich of de heer zich alleen redt. Ik beloof haar om langs te gaan en de heer uitleg te geven. Ik heb op dit moment wat tijd over, dus ga er direct naar toe. De heer vraagt wel een aantal keren naar de inname tijden en op zijn verzoek plak ik een briefje met de tijden op het medicijnendoosje.

Ik heb een goed gevoel over de dienst en stap in de auto om naar huis te rijden.

Na nog een rondje medicatie delen en oogdruppels te hebben gegeven is het tijd voor mijn avondboterham. Dus even terug naar kantoor voor een half uurtje rust.

Hierna vervolg ik mijn route en doe ik bij verschillende klanten verschillende werkzaamheden, zoals medicatie delen, steunkousen uitrekken, benen zalven, insuline spuiten en controles doen. Ze zijn blij dat ik er ben. Naarmate de tijd verstrijkt help je ook een aantal klanten in de nachtkleding. Sommigen begeleid je ook naar bed. Je zorgt er bijvoorbeeld voor dat ze comfortabel liggen en dat ze de alarmering binnen handbereik hebben. Ook zet ik meestal een vers glas water naast het bed.

Na mijn dienst controleer ik mijn rapportages en dan draag ik over aan mijn collega. Zij neemt de piepers over en mag nog een uurtje langer doorwerken dan ik. Ik heb een goed gevoel over de dienst en stap in de auto om naar huis te rijden.

Benieuwd naar onze huidige vacatures?

Kijk snel of er voor jou iets tussen zit.