Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Jane

En zo begon mijn nieuwe reis... Van stewardess tot verzorgende IG bij Tangenborgh!

Hallo! Ik zal me eerst even voorstellen. Ik ben Jane, 48 jaar en ik woon sinds juli 2019 samen met mijn man en onze dochter van 12 in Barger-Compascuum. De afgelopen 23 jaar heb ik altijd met heel veel plezier gevlogen als stewardess bij de KLM. Toen wij anderhalf jaar geleden vanuit Leiden naar Drenthe verhuisden, merkte ik dat ik steeds minder zin had om van huis te gaan. Ik begon te twijfelen of ik nog langer wilde blijven vliegen, maar een plan B had ik niet.

Jane

COVID 19 heeft dit veranderd.

KLM bood een vrijwillige vertrekregeling (VVR) aan. In juli 2020 besloot ik, na niet lang twijfelen, gebruik te maken van de deze regeling. Tot 1 december mocht ik blijven vliegen. Tijd genoeg dus om na te denken over een plan B, want die had ik nog steeds niet. In augustus 2020 las ik dat KLM ging samenwerken met Actiz, branchevereniging van circa 400 zorgorganisaties. Zij hebben een arrangement voor zij-instromers in de zorg afgesproken. Via de Nationale Zorgklas heb ik een online programma als eerste kennismaking met de ouderenzorg gevolg. Dit bood mij de kans om in te kunnen stromen in de zorg.

En zo begon mijn nieuwe reis...

In september 2020 nam Actiz contact op met Tangenborgh om te informeren of zij geïnteresseerd waren om een medewerker van KLM een oriënterende stage te bieden. Dit zou een snuffelstage van 2 maanden zijn met aansluitend eventueel de mogelijkheid om bij Tangenborgh te kunnen starten met een BBL-opleiding. Gelukkig was Tangenborgh geïnteresseerd en in oktober en november kwam ik ‘’snuffelen’’ in de zorg. Ik mocht gaan ‘’snuffelen’’ op locatie Heidehiem in Emmen. Ik mocht overal meekijken, woonzorgcentrum, verpleegafdeling en wijkzorg.

Dit kwam gek genoeg het meest overeen met mijn werk als stewardess

Van elke ervaring heb ik genoten en werd ik ontvangen door enthousiaste collega’s, maar ook bewoners! De handelingen mocht ik nog niet doen omdat ik daar nog niet voor opgeleid was, maar ik heb zeker een goede indruk gekregen van wat werken in de zorg inhoudt. Aan het einde van mijn reis kwam ik tot de ontdekking dat werken in de wijk het beste bij mij paste. Dit kwam gek genoeg het meest overeen met mijn werk als stewardess. In februari 2021 ben ik begonnen met de BBL-opleiding tot verzorgende IG in woonzorglocatie De Bleerinck. Ik ben blij dat ik mijn steentje mag bijdragen in de zorg.

Benieuwd naar onze huidige vacatures?

Kijk snel of er voor jou iets tussen zit.