Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Johnny Tang

Hier voel ik me als een vis in het water

Ik ben Johnny Tang, 31 jaar en ik woon in Emmer-Compascuum. Hiervoor woonde ik 30 jaar in Rotterdam. Ik werk sinds 2020 als begeleider zorg en welzijn op de locatie De Schans bij Tangenborgh. Na het afronden van de studie HBO Associate Degree Jeugdwerker besloot ik om verder te studeren. Op dit moment volg ik de thuisstudie Sociaal Pedagogische Hulpverlening aan de hogeschool NTI. Door mijn vorige studie, kreeg ik vrijstellingen waardoor ik alleen mijn scriptie hoef te schrijven. Ik hoop dit jaar af te studeren.

Johnny Tang

Jongerenwerk is niets voor mij

Ik heb stagegelopen binnen de jongerenzorg. Tijdens mijn stage besefte ik dat jongerenwerk niet voor mij bestemd was. In 2018 kreeg ik een bijbaan binnen de ouderenzorg. Deze bijbaan was bedoeld om mijn studie te financieren. Het pakte beter uit dan gedacht, want het werk gaf mij gelukkig ook veel voldoening en energie. Dat was dan ook te zien aan mijn grote glimlach en de dankbaarheid van de zorgvragers. Ik voelde me als een vis in het water.

Contact met de bewoners

Daarna ben ik bij een opdrachtgever in vaste dienst getreden als helpende in een verpleeghuis. Uiteindelijk had ik besloten om de specialisatie Jongerenwerk om te zetten naar de specialisatie Hulpverlening. Hierdoor ben ik de ouderenzorg nog beter van dienst.

Het allerleukste aan mijn werk vind ik het contact met de mensen. Werken in de zorg is niet alleen mensen naar het toilet brengen of eten geven. Dat denken mensen wel eens. Ik vind het leuk om de tijd te nemen voor de bewoners. Dan gaan we samen praten, koffiedrinken of wandelen.

Zelfvertrouwen

De belangrijkste eigenschap die iemand in de zorg moet hebben is naar mijn mening zelfvertrouwen. Ik vind het ontzettend belangrijk dat ik mezelf kan zijn en mezelf niet anders hoef voor te doen. Mensen met zelfvertrouwen stralen positieve energie uit en dat werkt aanstekelijk. De zorgvragers en andere collega’s voelen dat aan.

Ook nu met Corona probeer ik een weg te vinden om mijn werk goed te blijven doen. In deze tijden moet je niet denken in beperkingen, maar in mogelijkheden. Ik blijf zoeken naar mogelijkheden om te zorgen dat mensen zich hier thuis voelen en het naar de zin hebben.

Ik heb leuke collega’s met wie ik fijn kan samenwerken. Ik ben trots op mijn team. Wat ik ook erg waardeer zijn de mogelijkheden om je te laten bijscholen. Bij Tangenborgh geloof ik in een goede toekomst en zie ik genoeg doorgroeimogelijkheden.

Stap uit je comfortzone en onderzoek waar je hart ligt

Ik heb veel mooie dingen meegemaakt. Dit werk is heel dankbaar en zo nu en dan ook heel ontroerend. Ik gaf een bewoner individuele begeleiding. We deden van alles samen, zoals het bekijken van familiefoto’s en luisteren naar zijn lievelingsmuziek. Je leert die persoon dan echt goed kennen, we hadden een goede band opgebouwd. Vorig jaar is hij overleden. Ik heb gehuild.

Als ik toekomstige zorgmedewerkers een advies mag geven, dan zou ik zeggen: stap uit je comfortzone en wees niet bang om nieuwe dingen uit te proberen en om te kijken waar je hart ligt.

Benieuwd naar onze huidige vacatures?

Kijk snel of er voor jou iets tussen zit.