Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Miranda Hartman

Bij de mensen thuis zie je wat voor leven iemand heeft gehad.

Ooit wist ik zeker dat ik kraamverzorgster zou worden. Totdat ik twaalf jaar geleden in aanraking kwam met de ouderzorg: vanaf het eerste moment was ik bij Tangenborgh op mijn plek.

Miranda Hartman

Krakende vloeren, gehaakte tafelkleedjes...

Ik werk als junior wijkverpleegkundige in de thuiszorg. Ik kom vooral bij de mensen thuis. Alleen al die bezoekjes maken m’n werk zo divers. Zo kom ik geregeld bij een vrouw van 90 die nog zelfstandig woont in een klein dorpje. Je kent het wel; krakende vloeren, gehaakte tafelkleedjes, de staartklok die tikt. Zo eigen. Aan de inrichting zie je vaak al wat voor leven iemand heeft gehad. Dan is het mooi dat ik hen kan helpen om zo lang mogelijk op die dierbare plek te blijven wonen.

Mijn werk verandert

Ik doe sinds kort een hbo-opleiding tot wijkverpleegkundige. M’n werk verandert hierdoor. Ik ben minder bezig met de fysieke zorg, maar meer met al het regelwerk. Hoe zorgen we dat iemand elke dag op tijd en op een veilige manier z’n medicijnen inneemt? Hoe ondersteunen we een ouder echtpaar waarvan de man door een longontsteking extra zorg nodig heeft? Dat zijn de vragen waarop je een antwoord probeert te vinden.

Inlevingsvermogen en respect

De belangrijkste eigenschap die je moet hebben? Dat is inlevingsvermogen én respect. Oudere mensen hebben zo hun gewoonten. De één is gewend om ’s ochtends een kopje koffie te drinken voordat hij onder de douche gaat. De ander wil perse elke dag een gezichtscrème op. Daar moet je niet van af willen wijken. Geef mensen zoveel mogelijk eigen regie, ook op hoge leeftijd. Dat willen we later allemaal toch?

Benieuwd naar onze huidige vacatures?

Kijk snel of er voor jou iets tussen zit.