Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Anita Meems

Ik wilde al op jonge leeftijd mensen helpen

Mijn naam is Anita Meems en ik ben 41 jaar. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen, een jongen van 14 en een meisje van 11. Inmiddels werk ik al meer dan twintig jaar in de zorg. Als kind al had ik de drang om andere mensen te helpen, ik was ook veel bij mijn opa en oma te vinden. Ik hielp ze altijd daar waar het nodig was.

Anita Meems

Ik miste het werken in de zorg enorm

Op de middelbare school heb ik de richting van verzorging gekozen. Nadat ik daar het diploma van op zak had, ben ik naar het MDGO - VZ gegaan en ben daar de Verzorgende opleiding niveau 3 gaan volgen. Tijdens de opleiding heb ik verschillende stages gehad, waar ik altijd met veel plezier heb mogen zijn.

Met mijn diploma op zak, ben ik aan het werk gegaan. Tijdens dat werkproces heb ik mijn IG-diploma mogen halen. Omdat ik zo'n 18 jaar in hetzelfde verzorgingshuis van Treant heb gewerkt, was ik toe aan een andere uitdaging. Ik ben de opleiding gestart voor CSA-medewerker in het Ziekenhuis van Treant. Ondanks dat dat een mooi beroep is, heb ik de opleiding tussentijds toch beëindigd. De combinatie van het werken en leren, met daarnaast een gezin viel mij allemaal erg zwaar. Het was allemaal moeilijk te combineren. En om heel eerlijk te zijn ik miste het werken in de zorg enorm!

Het zorgen zit in mijn bloed

Ik ben zelf op zoek gegaan naar een andere werkplek voor mij. En die heb ik gevonden bij Tangenborgh. Ik werk nu als Verzorgende IG sinds de zomer van 2020 bij Woonzorgcentrum de Schans en ik heb hier nog geen dag spijt van gehad! Ik heb het daar enorm naar mijn zin. Het verzorgen/helpen van andere mensen zit gewoon in mijn bloed. Er voor een ander zijn, dat is wat ik fijn vind aan het werken als verzorgende. En natuurlijk zijn er wel eens momenten dat het zwaar is, als je bijvoorbeeld veel achter elkaar hebt gewerkt. Maar als je dan weer op je werk bent en je de bewoners alles weer hebt kunnen geven wat ze nodig hebben, dan ben je de zware momenten ook snel weer vergeten. Het geeft voldoening.

Verzorgen met heel je hart

Om in de zorg te kunnen werken als Verzorgende bijvoorbeeld, vind ik dat je feeling met de zorg moet hebben. Zodat je met heel je hart de zorg kunt geven aan de mensen, daar waar ze het nodig hebben.

Door Corona is er meer afstand naar de mensen toe, waardoor je soms niet even iemand een arm om zijn of haar schouder kan leggen. Terwijl ze dat soms juist zo nodig hebben. Aanraking is erg belangrijk en dat kunnen we nu niet geven. Mensen zijn door Corona soms meer onrustig en/of angstig en dan is geruststelling juist heel belangrijk.

Bij Tangenborgh kun je jezelf zijn

Afgelopen zomer hebben we spontaan met collega's van allerlei disciplines die binnen de Schans werken, buiten op de parkeerplaats gedanst op het speciale nummer van Jerusalema dans. Uiteraard op gepaste afstand! Dat heeft best veel impact gehad, omdat je samen tegen Corona aan het vechten bent. En dan met elkaar spontaan zo'n dans doen, dat is dan best ontroerend.

Ik vind het fijn dat je bij Tangenborgh jezelf kan zijn, iedereen wordt gelijkwaardig behandeld en dat geeft mij een heel goed gevoel.

Werken in de zorg

Wat trekt jou aan in de zorg?
Iets wat velen aan mij vragen
Het antwoord is heel simpel
Alles, van opname tot uitdragen.

Mijn liefde kunnen geven
een stukje individuele zorg
Van wekken in de ochtend
tot het indekken voor de nacht

Het geven van een stukje hoop
Het wegnemen van zorgen
Net dat ene weten te zeggen,
wat kracht geeft voor morgen

Een schouder om op te huilen
Het bieden van een luisterend oor
De voldoening na een dag werken
daar doe ik het voor!

Benieuwd naar onze huidige vacatures?

Kijk snel of er voor jou iets tussen zit.