Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Franciska Schuurman

Na 20 jaar terug in de zorg

Ik ben Franciska en na twintig jaar heb ik de keuze gemaakt om weer de zorg in te gaan. Ik heb twintig jaar in een supermarkt gewerkt en was echt toe aan een nieuwe uitdaging. Die vond ik in de zorg, bij Tangenborgh.

Franciska Schuurman

Terug in de zorg

Ik heb namelijk altijd de wens gehad om weer de zorg in te gaan, nadat ik in 2000 na het behalen van mijn Helpende diploma in de supermarkt ben gaan werken. Door omstandigheden ben ik gestopt in het derde leerjaar van mijn opleiding Verzorgende IG. Hier heb ik altijd spijt van gehad. Maar omdat ik wel drie jaar heb gevolgd van deze opleiding had ik toen recht op het diploma Helpende.

Kriebels in mijn buik

Ik zag op een dag de vacature bij Tangenborgh voor “Helpenden Zorg en Welzijn die bereid zijn het keuzedeel Helpende plus te behalen” en had het gevoel dat ik hier op moest reageren.

Dat was wel spannend en had dan ook echt kriebels in mijn buik. Mijn vaste baan opgeven voor een wens die altijd is blijven hangen. Maar toch gedaan en met succes. Ik kreeg een uitnodiging voor een gesprek. Het gesprek ging goed en ik vond het gelijk weer leuk.

Ik kreeg wel de vraag of ik wel weer naar school wou, om het MBO keuzedeel Helpende plus te behalen. Dat betekende vijftien weken iedere dinsdag avond naar school en dit wilde ik wel. Wij waren dan ook samen in het gesprek van mening dat een voorbereidende introductieprogramma goed zou voordat ik zou starten met het keuzedeel, omdat ik zo'n lange tijd uit de zorg was geweest. Alles nog een keer door nemen zodat het in de praktijk ook gemakkelijker gaat.

Samen met elf andere personen ben ik 16 maart 2021 gestart in dit opleidingstraject, allemaal met hetzelfde doel, het behalen van het MBO keuzedeel Helpende plus certificaat.

Leren van verhalen en ervaring

Je leert daar dan naast theorie ook onder andere hoe medicatie via het baxter uitgifte systeem aan te reiken en bepaalde handelingen uit te voeren die je dan leert toe te passen tijdens je werkzaamheden, bijvoorbeeld oogdruppels toedienen, of hartslag meten door middel van de pols. Je leert veel op school maar ook van elkaar door verhalen en ervaring van anderen. Je helpt elkaar door samen te werken en te ondersteunen als je iets niet begrijpt. En de weken gingen dan ook snel voorbij en aan het einde van de opleiding was dan ook iedereen geslaagd.

Echt mijn plek gevonden

Op dit moment ben ik werkzaam in Woonzorglocatie De Schans, als medewerker Zorg en Welzijn waar ik echt op mijn plek ben. Daar ben ik heel goed ontvangen door de collega's die daar al langer werkten. Zij gaven mij zelfvertrouwen en hielpen mij als dat nodig was.

Ik vind het prachtig en geniet van mijn werk in de ouderenzorg. Werken met ouderen om te ondersteunen waar nodig is en iemand een fijn gevoel te geven voor de rest van de dag. En ik vind het dan ook bijzonder dat Tangenborgh mij deze kans heeft gegeven. Dat zij het vertrouwen in mij hebben gehad dat ik dit kan en mag doen. Ik hoop dan ook in de toekomst mijn opleiding Verzorgende IG te behalen.

Af maken waar ik toen aan begonnen ben.

Franciska Schuurman
Medewerker Zorg en Welzijn
Woonzorglocatie De Schans Tangenborgh

Benieuwd naar onze huidige vacatures?

Kijk snel of er voor jou iets tussen zit.